Bild på utprovning Bild på utprovning

Välkommen till DART!

DART är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi arbetar med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna.

Vi erbjuder:

  • Utredning och utprovning på specialistnivå
  • Information, handledning och utbildning
  • Forskning och utveckling

Läs mer om DART och vem som kan anmäla sig till oss här.


Just nu

2015-06-25
Den 17 juni anordnade DART en slutkonferens för projektet Appar för kommunikation där vi berättade om projektet, visade vårt nya webbforum, och på olika sätt delade med oss av erfarenheter kring att använda appar för kommunikation. Föredragen spelades in och nu kan du titta på detta i efterhand på vår webbplats eller på vår YouTube-kanal.

2015-06-22
Fredagen den 12 juni ordnade DART ett uppstartsmöte i projektet IN LIFE, som avser att förbättra möjligheterna till en välfungerande vardag för äldre. Dagen blev mycket lyckad och presentationerna som gjordes finns att ladda hem här i pdf-format: Uppstartsmöte, Workshop, Presentation av Circa, Presentation av Maavis.

2015-06-15
Är du förälder till en ung vuxen med funktionsnedsättning och bor i Göteborg? I oktober startar en ny omgång av kursen Steg-ett Ut - en föräldrautbildning på fem tillfällen om vägen till vuxenlivet för personer med funktionsnedsättning. Utbildningen ges av Göteborgs stad och är gratis men kräver föranmälan. Vill du läsa mer kan du hämta en broschyr eller en poster om kursen.

2015-06-04
Nu hittar du lite inspiration, exempel, filmer och upplägg att ladda ner på kommunikationslösningar utifrån olika behov här på vår webbplats!


Mer -->

Rätten att kommunicera

På Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd i Uppsala har man gjort en film som utgår från Rätten att kommunicera. Filmen bygger på den översättning som DART har gjort.


ALLTID PÅ DART


Appar för kommunikation

Aktuella kurser

Pågående projekt

Kommunikationskarneval

samtalsmatteprick_02 Samtalsmatta

ogonprick Ögonstyrning

DART på Facebook DART på Twitter

Hitta DART på Sahlgrenskas patientwiki. Där kan du själv skriva om dina erfarenheter. Tryck på VGR-loggan för att komma till wikin.

TAKK för språket

AKK finns på många språk! Tryck på pratbubblan för att läsa mer om flerspråkighet och AKK.

DART står för rätten att kommunicera för alla. Tryck på bilden för att läsa mer.