Bild på utprovning Bild på utprovning

Välkommen till DART!

DART är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi arbetar med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna.

Vi erbjuder:

  • Utredning och utprovning på specialistnivå
  • Information, handledning och utbildning
  • Forskning och utveckling

Läs mer om DART och vem som kan anmäla sig till oss här.


Just nu

2015-07-09
Nu finns det ett fin interju med DARTs Gunilla Thunberg på 1177.se: Bildstöd lugnar och förklarar för barn i vården

2015-07-06
Inom ramen för projektet KomHIT bjuder DART och Mun-H-Center nu in personal i sjukvård att höra om hur man kan göra information och kommunikation mer tillgänglig med stöd av bilder. Se inbjudan här.

2015-07-06
Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, har som uppdrag att vara ett nationellt kunskapscentrum för tillgängliga medier. Nu inrättar MTM ett vetenskapligt råd som ska bevaka och sprida relevant forskning om tillgängliga medier samt deras målgrupper, och Katarina Mühlenbock från DART kommer att ingå i rådet.

2015-06-25
Den 17 juni anordnade DART en slutkonferens för projektet Appar för kommunikation där vi berättade om projektet, visade vårt nya webbforum, och på olika sätt delade med oss av erfarenheter kring att använda appar för kommunikation. Föredragen spelades in och nu kan du titta på detta i efterhand på vår webbplats eller på vår YouTube-kanal.


Mer -->

Rätten att kommunicera

På Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd i Uppsala har man gjort en film som utgår från Rätten att kommunicera. Filmen bygger på den översättning som DART har gjort.


ALLTID PÅ DART


Appar för kommunikation

Aktuella kurser

Pågående projekt

Kommunikationskarneval

samtalsmatteprick_02 Samtalsmatta

ogonprick Ögonstyrning

DART på Facebook DART på Twitter

Hitta DART på Sahlgrenskas patientwiki. Där kan du själv skriva om dina erfarenheter. Tryck på VGR-loggan för att komma till wikin.

TAKK för språket

AKK finns på många språk! Tryck på pratbubblan för att läsa mer om flerspråkighet och AKK.

DART står för rätten att kommunicera för alla. Tryck på bilden för att läsa mer.