Bild på utprovning Bild på utprovning

Välkommen till DART!

DART är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi arbetar med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna.

Vi erbjuder:

  • Utredning och utprovning på specialistnivå
  • Information, handledning och utbildning
  • Forskning och utveckling

Läs mer om DART och vem som kan anmäla sig till oss här.


Just nu

2015-09-02
Den 28 augusti hade DART nöjet att ta emot regiondirektör Ann-Sofi Lodin som kom för att få en inblick i vår verksamhet. Här kan du se en bildberättelse från besöket.

2015-08-31
Vill du ha in blissymboler i en ögonstyrningsdator? Här delar vi med oss av en blissbas i passande format som går bra att ladda hem och importera i Tobii Communicator.

2015-08-12
19-23 oktober 2015 arrangeras en internationell kurs i bliss i Uppsala, The structure and use of Blissymbolics. Kursen vänder sig till lärare, logopeder och andra som har intresse av bliss och hur det kan användas som AKK och för språk- och läsinlärning. Det finns fortfarande platser kvar.

2015-08-10
På kommunikationskarnevalen i juni filmades vissa av föreläsningarna av Nationella kompetenscenter anhöriga (Nka). Nu kan man se dessa på deras webbplats.


Mer -->

Rätten att kommunicera

På Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd i Uppsala har man gjort en film som utgår från Rätten att kommunicera. Filmen bygger på den översättning som DART har gjort.


ALLTID PÅ DART


Appar för kommunikation

Aktuella kurser

Pågående projekt

Kommunikationskarneval

samtalsmatteprick_02 Samtalsmatta

ogonprick Ögonstyrning

DART på Facebook DART på Twitter

Hitta DART på Sahlgrenskas patientwiki. Där kan du själv skriva om dina erfarenheter. Tryck på VGR-loggan för att komma till wikin.

TAKK för språket

AKK finns på många språk! Tryck på pratbubblan för att läsa mer om flerspråkighet och AKK.

DART står för rätten att kommunicera för alla. Tryck på bilden för att läsa mer.