Bild på utprovning Bild på utprovning

Välkommen till DART!

DART är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar med AKK - alternativ och kompletterande kommunikation - och datorstöd för alla åldrar.

Vi erbjuder:

  • Utredning och utprovning på specialistnivå
  • Information, handledning och utbildning
  • Forskning och utveckling

Läs mer om DART och vem som kan anmäla sig till oss här.


Just nu

2014-09-22
Höstens tematräff på DART kommer gå av stapeln 12 november och fokusera på DARTs pågående projekt. Här kan du läsa mer om programmet och anmäla dig.

2014-09-16
Nationella kompetenscentrum Anhöriga (NKA) har publicerat en guide kring ögonstyrning, där Eva Holmqvist och Britt Claesson från DART är konsulterade. Läs svar på vanliga frågor, se filmexempel och få boktips.

2014-09-15
Den 16 oktober ordnar Handikappforskning i Väst en konferens med familjen i fokus. Läs mer och ladda hem inbjudan, program och föreläsarlista.

2014-08-26
Nu finns en översättning av instruktioner för hur man kan arbeta med läs- och skrivinlärning hos barn som använder AKK, använt av Janice Light och David McNaughton på Penn State University.

2014-08-18
Välkommen på FoU-seminarium den 1 oktober med temat Svensk habilitering i väst. Programmet bjuder på många spännande föreläsningar från bland andra forskare på DART, Regionhabiliteringen och Habilitering & Hälsa.


Mer -->


ALLTID PÅ DART


Appar för kommunikation

Aktuella kurser

Pågående projekt

Kommunikationskarneval

samtalsmatteprick_02 Samtalsmatta

DART på Facebook DART på Twitter


DART står för rätten att kommunicera för alla.
Tryck på bilden för att läsa mer.