Start | Sasha


hur gör jag?

Sasha

Sasha

Styrsätt: Enkel

Kommunikation: Avancerad


Ladda hem användarpaket som passar Sasha

Ett användarpaket består av flera olika anpassningar som har satts ihop för att passa en enskild användares behov och förutsättningar. Sashas användarpaket innehåller avancerad kommunikation och är enkel att styra.

Avancerad kommunikation

Enkel att styra

Kommunikation på flerordsnivå, där barnet själv kan sätta samman symboler/ord till meningar. Den grammatiska förmågan behöver dock inte vara fullt utvecklad för att denna nivå ska passa. Barnet har viss förmåga att känna igen bokstäver, eller är på väg dit och har ett rikt ordförråd.
Har stora rutor och färre antal val. Det här kan passa barn som kan behöva tid på sig hur ögonstyrningen fungerar eller har nyligen börjat använda ögonstyrning. Barnet är på väg att förstå att vissa symboler öppnar en ny sida eller gör något. En del sidor kan vara länkade tillbaka automatiskt för att vara enkla och kräva färre antal klick.
Den här styrsättsnivån passar också för barn där det är svårt att få en bra kalibrering och där systemet inte har helt lätt för att se var på skärmen barnet tittar på grund av exempelvis synnedsättning, eller andra visuella svårigheter.


Välj en programvara för att se de färdiga användarpaketen:

communicator 5
Communicator 5
Innehåll för Grid 3 kommer inom kort
Grid 3