Bild på utprovning Bild på utprovning

Välkommen till DART!

DART är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi arbetar med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna.

Vi erbjuder:

  • Utredning och utprovning på specialistnivå
  • Information, handledning och utbildning
  • Forskning och utveckling

Läs mer om DART och vem som kan anmäla sig till oss här.


Just nu

2015-11-18
Nu har vi tagit fram en heldagsutbildning särskilt riktad till assistenter i pedagogisk miljö. Elevassistenter arbetar närmast eleverna och är därför särskilt viktiga när det gäller att stötta barn och elever i deras kommunikation. Läs mer om utbildningen i vårt kursprogram!

2015-11-10
DART genomförde ett lyckat FoU-tema på Sahlgrenska sjukhuset den 10 november. Dagens presentationer kommer att publiceras löpande för den som är intresserad av att titta på vad som sades.

2015-11-06
Nu finns DARTs kursprogram för våren ute! Läs om våra kurser, som du både kan gå på DART och beställa som uppdragsutbildning till din verksamhet.

2015-11-02
Den 13 november ordnar GR en konferens, "Leva livet" med demenssjukdom. DART medverkar som utställare med IN LIFE-projektet. Läs mer om programmet här.


Mer -->

Rätten att kommunicera

På Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd i Uppsala har man gjort en film som utgår från Rätten att kommunicera. Filmen bygger på den översättning som DART har gjort.


ALLTID PÅ DART


Appar för kommunikation

Aktuella kurser

Pågående projekt

Kommunikationskarneval

samtalsmatteprick_02 Samtalsmatta

ogonprick Ögonstyrning

DART på Facebook DART på Twitter

Hitta DART på Sahlgrenskas patientwiki. Där kan du själv skriva om dina erfarenheter. Tryck på VGR-loggan för att komma till wikin.

Bildstöd.se Appstöd.se

På våra webbtjänster Bildstöd och Appstöd kan du skapa egna bildkartor och söka information om appar för kommunikation.

TAKK för språket

AKK finns på många språk! Tryck på pratbubblan för att läsa mer om flerspråkighet och AKK.

DART står för rätten att kommunicera för alla. Tryck på bilden för att läsa mer.